3+1 tőke, amit be kell fektetned ahhoz, hogy sikeres legyél!

3+1 tőke, amit be kell fektetned ahhoz, hogy sikeres legyél!

Biztos vagyok benne, hogy naponta felteszed a kérdést, hogy miként lehetnék sikeres? Mit kell ahhoz tennem, hogy anyagilag független legyek, élvezzem ...

Biztos vagyok benne, hogy naponta felteszed a kérdést, hogy miként lehetnék sikeres? Mit kell ahhoz tennem, hogy anyagilag független legyek, élvezzem a munkámat és egy harmonikus életet élhessek? A következő 3+1 dolog úgy tűnhet, hogy evidens mindenki számára, de vizsgáld meg ezeket a saját szemszögedből, és tegyél egy nagy lépést a sikered felé! 

1. Gazdasági tőke = lóvé

Már az elején szögezzük le azt, hogy ne azért akarj sikeres lenni, hogy gazdag legyél! Ez nem jó! Először találd meg a hivatásod, szenvedélyed, legyél benne a legjobb, aztán egy kicsit még tökéletesítsd, és jönni fog a pénz is!
A saját sikeredhez elengedhetetlen, hogy pénzt fektess bele, legyen szó tanulásról, egy új ötlet finanszírozásáról. Ha megvan a célod, akkor gyűjtsd össze pontosan, mennyi pénz kell hozzá, de a végösszeg 110%-ával dolgozz! Biztos nagyon szarul hangzik ez Neked, de igenis sokszor olyan dolgot is kell csinálni, amit a hátad közepére kívánsz ahhoz, hogy több pénzed legyen, amit majd be tudsz fektetni saját magadba! Túlórázz, vállalj másodállást, de csak akkor, ha tisztán látod a célodat, és az ahhoz szükséges mennyiségű pénzt! Végül tűzz ki egy határidőt, amikorra kell az összeg, így nem fogod elkölteni a plusz bevételeid!

2. Emberi tőke = intelligencia

A legnehezebb téma. Az, hogy színötös tanuló voltál, van csili-vili diplomád, nem jelenti azt, hogy van eszed. Egy nagyon kedves üzletember ismerősöm azt mondta: “Én vagyok az üzletember, szükségem van iskolázott idiótákra, akiket irányíthatok!”. Magyarul: ha kezedben van a diplomád, még nincs kezedben az életed! Ha azt hitted, hogy most teheted le a segged, akkor nagyot tévedtél, mert csak most kezdődik. Olvass a szakmádba vágó könyveket, menj el személyiségfejlesztő tréningekre. De a fokozatos tanulás része az is, hogy 2-3 évente válts munkahelyet, így szélesebb lesz a látóköröd, és egy problémát több oldalról tudsz majd megközelíteni. Minél komplexebb a személyiséged, annál inkább növeled az intelligenciád, és elkerülöd a szélsőségeket, ami bizony az átlagember nagy fogsága.

3. Szociális tőke = kapcsolatrendszer

Minél több embert ismersz, annál többet érsz – tartja egy ősi mondás. A szociális tőke szintén olyan fontos mint az előző kettő. Kis országunkban jól tudod, hogy egy jó kapcsolat belépőkártya lehet a Parlamentbe is (kérdés, hogy be akarsz-e jutni oda:) A kapcsolatrendszered úgy tudod növelni, szélesíteni, ha elmész rendezvényekre, váltasz munkahelyet, lépten nyomon keresed a lehetőséget, hogy új embereket ismerhess meg. Ezek bármiben később a segítségedre lehetnek. Nekem az szokott segíteni, hogy arra gondolok mindig, amikor megismerek egy embert, hogy elkezdtem rajzolni egy kört, és valahol a kör bezáródik majd, tehát újra kapcsolatba kerülök ezzel az emberrel. Ez mindig bevált eddig! Használd! És ne feledd: 6 kézfogással lehet eljutni Barack Obamához…

+1. Erotikus tőke = szép külső

A cikk lényege ez a pont. Pár napja olvastam Catherine Hakim – Honey Money: The Power of Erotic Capital c. könyvét. Olvasd el! Mindenképp! Zseniálisan leírja azt, hogy a mai társadalomban mekkora előnyöd származhat abból, ha jól nézel ki. Születhetsz jó genetikával, de igenis ápolnod kell magad, sportolni kell, és akkor egyre vonzóbb megjelenésre tehetsz szert. A könyv arról is ír, hogy a szép emberek általában könnyebben kapnak jó állásokat, kerülnek be elit közegbe. Gondolj csak bele! A lecsúszott munkakörökben az embereket még lecsúszottabbnak látod. Figyelj a külsődre és jön a siker!

 

B2Z

 

 

COMMENTS