7 dolog hülye újévi fogadalmak helyett

7 dolog hülye újévi fogadalmak helyett

Lassan itt van 2016, mindenki elkezdi csokorba szedni az újévi fogadalmait, amelyek január végére már a “majd jövőre” és a “jó ez íg...

Lassan itt van 2016, mindenki elkezdi csokorba szedni az újévi fogadalmait, amelyek január végére már a “majd jövőre” és a “jó ez így” kategóriába kerülnek. A mostani bejegyzésben 7 olyan dolgot szeretnék bemutatni Neked, amelyek sokkal hétköznapibbak, ámde nagyobb előrelépést tudnak biztosítani az életedben. 

Türelem

Voltál már úgy, hogy azonnal akartál valamit? Olykor azért vétünk hibákat, mert nem tudunk várni, legyen szó egy egyszerű termék megvásárlásáról, munkáról, szerelemről, célokról. Legyél türelmes, járd végig az utat, sokkal jobb dolgok várnak majd rád a célban.

Pozitív gondolkodás

A pozitív változások alappillére a pozitív gondolkodás. Ne csak mondd, hogy jobb lesz! Lásd a szebb jövődet, az általad áhított életet, sőt éld bele magad, mintha valóság lenne, innentől pedig állj neki cselekedni. A negatív gondolatokat zárd ki, mert előrébb nem visznek, viszont segítenek bevonzani a rossz dolgokat. Ha csak az adósságra gondolsz, sose szabadulsz, ha csak a félelmeidre gondolsz, eluralkodnak rajtad. Segítségül tegyél egy befőttesgumit a bal csuklódra. Ha valami negatív gondolat, kétség, félelem kezd úrrá lenni rajtad, akkor húzd meg a gumit. FÁJ! És eltűnik a gondolat… Viseld 30 napig, ha kell még tovább, és máris egy lépéssel előrébb vagy. Ezen kívül minden reggel és minden este mondd el magadnak, hogy: “Amit el akarok érni az életben, azt el tudom érni, a céljaimat meg tudom valósítani, a számomra fontos dolgok beteljesülnek!”.

Célok

Nem elég általánosságban jó dolgokra gondolni. Fogalmazz meg konkrét célokat életedben. Ez úgy hangzik, mintha visszatérnénk a bugyuta újévi fogadalmakhoz, de ez totálisan más. Végy egy noteszt a céljaidnak, és írj le minél többet. Írj le 100-at! No de nem csak úgy… Dátumozd be! Pl.: én 2015. április 28-án vásároltam új autót. A noteszomba 2015. január 1-én azt írtam, hogy 2015 május 13-án új autót vásárolok. Megelőztem magam. Innentől van kérdés, hogy neked sikerülhet-e?

Idő

Minden perc számít! Nem fontos, eddig hogy élted az életed. Tekints minden percre egyediként. Ne aprózodj el ezután. Ha dolgozol, dolgozz keményen, ha szórakozol, szórakozz önfeledten, ha szeretsz, szeress úgy, mintha nem lenne holnap, mert holnap már minden más lesz.

Komfortzóna

Az a fránya komfortzóna… Valljuk be, a 21. század rengeteg plusz dologgal kényeztet minket, hogy még könnyebben el tudjunk kényelmesedni, de sose feledd az igazi világ a komfortzónádon kívül van. Fogadd meg, hogy kilépsz a komfortzónádból azon a ponton, amikor érzed, hogy most tenned kell valami pluszt, ami által jobb lehetsz.

Felesleges, időpazarló dolgok

Nem mondja senki, hogy töröld magad a Facebookról, hogy ne olvasd az Indexet, és hogy ne nézegess Youtube videókat, de korlátozd a közösségi médián, appokon töltött idődet. Mikor reggel felkelsz gondold végig a napod, töltsd el magad pozitív gondolatokkal, nézz motivációs videókat, olvass el néhány idézetet, amelyek könnyebben indítják a napod, majd mozogj egy kicsit, és igyál egy nagy pohár vizet. Ne nyúlj a telefonodért, ha nem kell!

Legyél “jobb”

Mindannyian azért születtünk, hogy valamilyen nyomot hagyjunk ezen a bolygón. Neked legyen az a célod, hogy jobb ember leszel. Ez nem azt jelenti, hogy majd el kell adakoznod a fizetésed, sem azt, hogy az ambícióid háttérbe helyezed mert néha úgy gondolod önző vagy. Nem! Ez azt jelenti, hogy figyelj a környezetedre, a családodra, azokra, akik szeretnek, és tedd jobbá az életüket. Az itt leírtakat az emberek 90%-a nem tudja alkalmazni, neked sem lesz könnyű, de ha sikerül, akkor segítesz Magadon, és másokon is, és kicsit jobb lesz a világ…

B2Z

COMMENTS