A szerelem önző?

A szerelem önző?

Polgárpukkasztónak tűnhet a fenti cím, de nézzünk csak mögé! Gondoljunk a szerelmünkre, (ha van) és kezdjük el törni a fejünket azon, hogy mit szeretü...

Polgárpukkasztónak tűnhet a fenti cím, de nézzünk csak mögé! Gondoljunk a szerelmünkre, (ha van) és kezdjük el törni a fejünket azon, hogy mit szeretünk benne önzetlenül! Mik azok a dolgok, amiket az ő boldogsága érdekében megtennénk, akár a mi boldogságunk rovására? 

Jó esetben nem ezeket a dolgokat kezdjük felsorolni párunk javára: szép a szeme, a szája, a haja, van orra, kockás a hasa, kerek a segge és amúgy tök jófej! Az, hogy konkrétan mit szeretünk valakiben, kicsit megfoghatatlan dolog! A féktelenül lángoló szerelem és a meghitt, bizalmon alapuló szeretet egy dologban nem különbözik: mindkettő azon alapszik, hogy a párom lénye meghatározza a mindennapjaim, jobbá teszi az életem, megtalálom benne (közhelyesen) a másik felem.

Na de ez mit is jelent valójában?

Szemléltessük csak!

Tegyük fel, összerúgjuk a port kedvesünkkel, 1 hétig nem találkozunk, és otthon esszük a csokit magányosan, esetleg próbálunk bulizni, netán megnézzük a Titanic-ot azért, hogy enyhítsük az ő HIÁNYÁT! Nos…

Gondolkodjunk csak el…

A párunk hiánya valójában azt jelenti, hogy az eddigi szükségleteinknek megfelelő napi adagot nem kapjuk meg belőle! Nem tud minket “kielégíteni” a lénye, mert nincs ott velünk! Nem ránk mosolyog, nem velünk jár moziba, nem velünk beszélget! A fájdalom oka tehát az, hogy ÖNZŐ VÁGYAINK ÉPPENSÉGGEL NINCSENEK KIELÉGÍTVE!

Há’ nem? Há’de!

Tegyük fel, hogy a párunk jól érzi magát nélkülünk, nincs szüksége ránk, megvan így is, köszöni szépen! Ha mi őt önzetlenül szeretjük, és az ő kegyeit lessük, akkor mi is történik?

Ez:

– Drágám, elhagylak, mert úgy boldogabb lennék!

– Kicsim, tudod, hogy minden vágyam az, hogy boldog legyél! Menj csak! Isten veled!

Köszi! Sziaszia!

WTF???

Tegyük fel a kérdést magunknak!
Ez szokott történni? Valóban tudunk önzetlenül örülni annak, ha érzelmeink legnagyobb közepette elhagynak minket?

Ez az igazság!

Ha neki is hiányzunk, akkor neki is hiányzik belőlünk az a kis szelet, ami őt kielégíti.

Lehet, hogy ez egy csúf igazság, de ismerjétek be, hogy így van, de ez ne változtasson a ma esti randin!

 

 

COMMENTS