A vigyázz-kész-tűz-rajt előtti lépés

Megvan a cél, ami a szívünket megdobogtatja. Azonnal terveket szövünk, és lecsapva a kezdeti lendületre, fejest ugrunk a közepébe. Majd eltelik egy ki...

Megvan a cél, ami a szívünket megdobogtatja. Azonnal terveket szövünk, és lecsapva a kezdeti lendületre, fejest ugrunk a közepébe. Majd eltelik egy kis idő, és megállunk. Egy tapodtat sem előre. Inkább hátra. “Kész, elég. Akarom én ezt egyáltalán?”

2d27c36262c597ecd224d63dde88818e

Miért történik ez?

Először is azért, mert lelkileg nem vagyunk felkészülve a hadműveletre. 🙂 Hiányzik valami plusz, valami, ami végig kísér az úton. Meg kell értenünk azt, hogy a célelérés egy folyamat. Nem a startvonalról és a célszalagról szól. Sokkal inkább arról az útról, amit e kettő között bejárunk. És ahogyan bejárjuk azt. Az út nem a szenvedést jelenti. Nem azt jelenti, hogy hozzunk áldozatokat, áldozzuk fel magunkat. Nem arról szól, hogy szorítsuk össze a fogunkat, fogjuk be az orrunkat, és csináljuk, amíg csak bírjuk. Egy célt el lehet érni racionálisan és emocionálisan. Ha csak a racionális utat választjuk, az sok lemondással jár. Azonban lehet másképp is, sőt, legyen másképp! Az élet csodálatos, minden pillanata az. Miért ne érhetnénk el egy célt fantasztikus érzésekkel? És tudod mit? Ha élvezed, még sokkal jobban is megy, mintha nem tennéd.

Tehát mi az a lépés, amit a rajtpisztoj eldördülése előtt be kell illesztenünk a folyamatba?

Az, hogy elképzeljük, milyen érzés lesz átélni az utat. Hogy eldöntsük, igenis élvezni akarunk minden lépést. Tokkal-vonóval. A legfontosabb része a folyamatnak a H-O-Z-Z-Á-Á-L-L-Á-S. Az, hogy milyen érzéseket élsz át közben. Ez pedig egyedül tőled függ. Döntsd hát el, hogy bármit is teszel a célod elérése érdekében, szenvedéllyel, szeretettel, örömmel teszed. Képzeld el ezeket a lépéseket, képzeld el az egész folyamatot. Éld át, éld meg minden sejteddel. Könnyedén, céltudatosan. Vállald be a soron következő lépést. Figyelj a tanulásra, a kitartás örömére, a türelemre, és arra, hogy minden apró eredményt megünnepelj. Ez meg fogja hozni a kedved a további idő- és erőbedobásra.

Emlékezz, nem kell, hogy kemény legyen. A fájdalmat is meg lehet élni kalandosan, szeretettel, büszkeséggel. Tanuld meg kontrollálni a tested és az érzéseid. Minden fejben és szívben dől el.

Ha ezt az első lépést bebetonozod a folyamatba, az út sokkal könnyebb és hatékonyabb lesz. És ami a legfontosabb, nem fogsz kiszállni félúton, hanem véghez fogod vinni azt, amit elhatároztál!

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0