Drágám, szeretlek ahogy vagy! TÉVEDÉS!

Drágám, szeretlek ahogy vagy! TÉVEDÉS!

Sokszor elhangzanak azok a bizonyos hősi, örökzöld közmondások, amelyekkel szinte már nem is merünk vitatkozni. Mert nem illik. Mert tabu, és mert a t...

Sokszor elhangzanak azok a bizonyos hősi, örökzöld közmondások, amelyekkel szinte már nem is merünk vitatkozni.
Mert nem illik. Mert tabu, és mert a társadalmunk mézesen aranyló, kissé hamisan átlátszó elvárásai megkövetelik.

De vajon jó ez így?

Vegyünk példának okáért egy tipikus mondatot: „Ugyan drágám, én így is szeretlek, ahogy vagy!” Vagy például: „Nekem így is tökéletes vagy!”
Nem kell tenned semmit, hogy jobban szeresselek, mert elfogadlak, ahogy vagy és ahogy van! – Az egyik leggyönyörűbb és legszebb hiba, amit elkövetünk hosszútávon…
Egy tökéletes drog, amely csendben nyír ki minket, észre se vesszük.
Persze, hogy gyönyörűen cseng, ha kívül és belül is elfogadnak minket.
Ezzel nincs is gond! Viszont túlzottan ne alkalmazzuk ezt hosszútávon, ha van lehetőségünk és időnk fejlődni, ha azt akarjuk, hogy sokáig friss és élettel teli maradjon egy kapcsolat. Mert a kényelem bizony az egyik legveszélyesebb zóna a világon!

Sokszor tapasztaltam, és láttam, hogyan mennek vizuálisan tönkre kapcsolatok ebben a szent és sérthetetlen meghittségben. Gyönyörű nők és jóképű pasik, akik elengedik magukat a másik szeretetének kényelmében.
Mert jók úgy, ahogy ÉPPEN vannak.
Mert így rontjuk el egymást egy kapcsolatban.
Lassan, de biztosan felcserélve az ápoltságot, finom eleganciát, és a természetes megfelelni vágyás érzését a másik felé, miközben lassan pocakot és hájt eresztenek, zsíros hajjal és szakadt mamusszal, melegítőnaciban csattogva keresik a romantikát, pukizva a wc-n egymás előtt. Már nem mentek romantikus sétákra, moziba is csak havonta egyszer, maximum.
Mert szépen, lassan, de biztosan ide vezet az „úgyis szeret, neki én vagyok így tökéletes, ahogy vagyok”- TÉVHIT.


Nem vesszük észre, hogy lassan elfogyunk a kapcsolatban így.
Már nem sminkelünk, és állunk órákat a tükör előtt nőként, a megfelelő felsőt és bugyit keresgélve, vagy férfiként egy szépen vasalt inget túrva a szekrényből, egy laza férfias hajlakkal a kezünkben, aznap szintre vágott borostával. Felkapunk valamit, ami épp a kezünkbe akad. Tükörbe is csak futólag nézünk, hogy egy elfelejtett mitesszert, vagy pattanást gyorsan kinyomjunk, és ahogy éppen vagyunk, úgy jó. Mert megszoktuk, hogy megszoktak és jók vagyunk. Megszereztük, megfelelni úgyse kell már. Eltunyultunk, úgyis szeretnek minket, nem kell tennünk semmit. Hát fúj! – Meghalt a romantika, meghalt a várakozás izgalma és minden, ami eddig az alapmotorja volt egy szép kapcsolatnak, amely a folyamatos újrahódításról szól, minden nap.
A változatosság a kapcsolat bőrének kollagénje, amelytől az rugalmas és bársonyosan szép marad!
Minden téren! Ezt sose feledjétek el!
Elengedhetetlen, hogy akarjunk tetszeni szerelmünknek, évek után is! Fontos, hogy időszakonként, vagy csak egy picit is, de újra és újra megújuljunk. Tartsuk folyamatos célként azt a vágyat, hogy tetszünk, és megfeleljünk a másiknak, úgy is, ha neki éppen jók vagyunk, ahogy vagyunk.
Mert képzeld csak el, hogy fog megcsillanni a párod szeme, ha lassan kontúrozódik új, eddig ismeretlen kockaháló a hasadon, vagy formásabb lett a feneked és a combod, mint korábban. Ha megismeri egy teljesen új oldalad, amit eddig nem is látott!
Ha 3 év után is belövöd a hajad, mikor vele találkozol, szintre vágott borostával, és kinyitod az ajtót előtte, ha beszáll a kocsidba. Ha szép sminkben várod Őt, ennyi év után, még mindig. Ne elégedjünk meg a párunk szerelmének hamis szavaival. Muszáj meglepnünk egymást! Igényességben, odaadásban, fizikailag és testileg is, fejlődve, és meg-megújulva.
Ha ez nincs, ***** se ér már az egész!

B2P

COMMENTS