Flört a Facebookon!

Flört a Facebookon!

Talán mindenki számára ismert, hol kapott, hol adott oldalról a közösségi oldalak nyújtotta flörtölés és ismerkedés. Tegyük a szívünkre a kezünket! Ug...

Talán mindenki számára ismert, hol kapott, hol adott oldalról a közösségi oldalak nyújtotta flörtölés és ismerkedés. Tegyük a szívünkre a kezünket! Ugye? Na látod!

Mindannyian kaptunk, vagy adtunk már flörtölő, szimpatizáló jelzéseket a Facebookon. Aki nem, az hazudik! Kikerülhetetlen és egyértelmű logika szerint következik az említett oldalon egyébként lehetőséget adó opciók kiaknázása, ha megdobbantja a szívünket hirtelen egy profilfotó. Ehhez egészen elképesztő példák párosulhatnak, hol pofátlan, hol egészen kultúrált formában is. Kiket bosszantva, kiket pedig reménnyel töltve el.

Általában a felháborodottak „ Ez nem ismerkedő oldal!”, vagy „Bocsi, de nem ismerjük egymást”- mondatokkal koptatják le a flaszterről a versenyzőket, de aki mer, az NYER!

Az esetek többségében nem meglepő módon vadászó férfiak élnek ezen lehetőségekkel, míg a hölgyek kevésbé. Persze, hogy idegesítő, ha férfiak hada rohamoz meg egy nyugodt szombat délutánra vágyó nőt, miközben Ő csak egy korty meleg teára és pár like-ra vágyik, esetleg egy napi bölcsesség megosztására, mikor megnyitja az oldalt.

Ugyanakkor divatos, kényelmes, és működik!
Számos példa igazolja, hogy kellő ráhatás és ösztönző nyaggatás után végül megadta magát a kiszemelt. Ha már Facebook, legyünk humorosak, kedvesek, de szemfülesek is! Mondják a sikeres profilvadászok.

Nézzünk meg néhány trükköt, módszert, hogyan is csajozik-pasizik a felhasználó a közösségi oldalon?

Mik is ezek a lehetőségek?

Megbököm!

A legegyértelműbb funkció, amit nagyon ügyesen, előre látható módon építettek be éppen erre a célra. Ha valaki megbökött, pontosan tudod, hogy célja van, főleg, ha ismeretlen egyén tette mindezt.
Annyit mond:
Tetszel nekem, megismernélek közelebbről, és ezt egyértelműen a tudtodra is adom!”

Ismerősnek jelölés

Egy fokkal szofisztikáltabb módja a bökésnek. Egyértelmű szimpátia és érdeklődés, hiszen ha nem így lenne, nem jelölne be ismeretlenül valaki.
Ha ismeretlenül bejelöl egy ellenkező nemű profil, sokszor ezt üzeni Neked:
„Szia, szimpi vagy, megismernélek, ha Te is így gondolod, jelölj vissza!”

Üzenet

A bátrabbak egyéni üzenettel is alátámasztják érveiket, koretesbeszédet, vagy dícsérő mondatokat szórva a kinézett prédára. Ez a bökéssel egyenértékű, de cselesebb és személyesebb önmarketing módszer minderre. A rafkósabbak azonnal hivatkoznak egy közös ismerősre, vagy valami olyan szituációra, alkalomra, ahol akár találkozhattak is véletlenül.

Szimpátia Like

A leginkább indirekt, félő, visszafogott jelzés, ami a közösségi hálón létezhet.
Jelzem, hogy egyetértek mindennel, amit teszel, írsz, vagy feltöltesz, de megmondani és kezdeményezni nem merek!
Vedd észre, írj rám, vagy legalább likeolj vissza, hogy tudjam, zöld a lámpa!”
Ezt inkább érthető módon, ha másért nem, tartásból is Hölgyek alkalmazzák, de az Uraknál sem szokatlan.

Chat

Gyakran valami ürüggyel, vagy általánossággal a második lépés az ismeretlen ismerős felé egy chatkezdeményezés, általában a semmiről:
„Szia, Mizújs?”, vagy pedig „Szia, azthittem, hogy egy suliba jártunk, bocs…Egyébként mizújs?”

 

A küldő és fogadó érveket is meg lehet érteni, hiszen a Facebook elsősorban nem társkereső és ismerkedő oldal! Emellett viszont tény az is, hogy szinte korlátlan lehetőséget és esélyt is biztosít ingyen arra, hogy megismerjünk új embereket, akár szerelmet is!

Kikerülhetetlenül volt és lesz  flört, ahogy eddig is! És ez így jó.
Emellett mindenki, aki eme rögös utat választja, számoljon vele, hogy csúnyán, és joggal koptathatják le, vagy küldhetik melegebb éghajlatra. Ugyanakkor csüggedni nincs ok, a szorgos munkával, és állhatatosság egybeállásával előbb, vagy utóbb ránk kacsinthat a szerencse!

COMMENTS