Melegkérdés… Van kérdés?

Melegkérdés… Van kérdés?

2015. június 26-a óta talán mindennapi téma lett a melegek legális házassága. “Amerikában győzött a szerelem” – posztolta sok celeb,...

2015. június 26-a óta talán mindennapi téma lett a melegek legális házassága. “Amerikában győzött a szerelem” – posztolta sok celeb, filmcsillag. Egy olyan kis országban, mint amilyen Magyarország, már nem volt ennyire egyöntetű a döntés elfogadása…

Azt jól tudjuk, hogy mi vagyunk az örök elégedetlenkedők, irigykedők és előítéletesek országa. Szégyellnivaló, nem szégyellnivaló, de így van. Sokáig vizslattam a Facebook-on a kommenteket azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak a melegházasság engedélyezéséről. Nyilván nem kell ecsetelnem, hogy a legtöbb visszajelzés negatív hangvételű volt, de kellemes csalódás volt látni néhány üde hangvételű hozzászólást is, illetve azt, hogy sok cég, médium is szivárványszínűre változtatta a profilképét.

Mi is a probléma?

Van egy ősidők óta létező berögződés a “nagy keresztény Európában”, mely szerint a férfi legyen férfi, a nő meg nő, oszt’ jóvan! Ezzel nincs is probléma addig, amíg a családokban betöltött szerepüket vizsgáljuk, de nézzük már meg a munka világát is, kérem szépen! Lássunk már komplexitásban!

Egyre több férfi dolgozik klasszikus női munkahelyeken, míg a nőktől sem idegen, hogy ők a családfenntartók. Itt senkit nem zavar, hogy a gyereknek nem lesz apa- meg anyaképe? Hát kurvára senkit! De ha a melegekről van szó…

Tehát az nem probléma, hogy felcserélődtek a nemi szerepek, hiszen minden egyre gyorsabban változik. Ennél viszont jóval nagyobb probléma az, hogy emberek jelentős hányada azon gondolkodik nap, mint nap, hogy miként élje a párkapcsolatát nyugalomban, békében, lesújtó és fanyalgó tekintetek kereszttüze nélkül. Ha én kimegyek a barátnőmmel az utcára sétálni, akkor elismerő meg maximum irigy (:D) tekinteteket látok, de senki nem fújjog, sugdolózik rólunk. Összeáll a kép?

Miért zavar az Téged, ha az USA-ban házasodhatnak, miért gyűlölködsz emiatt, miért támadod a döntést támogatókat??? Attól szép a világ, hogy nincs két egyforma vélemény, de tiszteld másét, és más is tisztelni fogja a Tiédet!

Tehát senki nem mondja, hogy fogadd el a melegházasságot, hogy kezdj aláírásokat gyűjteni azért, hogy Magyarországon is legalizálják… De mindig vizsgáld meg az ő szemszögéből is a dolgot, hiszen ez a világ már eleget szopott az önkényes érdekek mindenek felett történő érvényesítése miatt.

Zárásként jöjjön az öreg Clint Eastwood mester hozzászólása a témához, ami a személyes kedvencem:

“Leszarom, ki kivel házasodik – semmi közöm hozzá. Miért kell ebből ekkora ügyet kreálni? A melegek házassághoz való joga a te boldogságod útjában áll?! Lószart. Hagyjuk már ezt az álszent dumát, és hagyjuk élni egymást.”

Ez a lényeg.

B2Z

 

COMMENTS