Miért kell kimozdulni, nyaralni, pihenni, feltöltődni? – Kérdezek-felelj!

Miért kell kimozdulni, nyaralni, pihenni, feltöltődni? – Kérdezek-felelj!

Nyár vége van… Az őszt érezni az estékben, a kánikula véget ért…. Itt az utolsó hét, hogy végre pihenj, magaddal foglalkozz… Én is e...

Nyár vége van… Az őszt érezni az estékben, a kánikula véget ért…. Itt az utolsó hét, hogy végre pihenj, magaddal foglalkozz… Én is ezt teszem! Most próbálj kicsit a következő kérdésekre válaszolni!

Olvastam egy tanulmányt, mely szerint az USA-ban a munkavállalók 50%-a nem veszi ki a teljes szabadságát.

Miért?

Miért gondolod, hogy rosszabb a világot megismerni, mint íróasztalról íróasztalra vándorolni a számítógépek között?

Megfelelési kényszer?

Egész évben megfeleltél, hajtottál, mentél, multi-tasking voltál. Észre sem veszed, mennyi dologra figyelsz egyszerre, miközben magadra nem tudsz… Most hány darab ablak van megnyitva a monitoron?

Itt az ideje magaddal foglalkozni, felismerni az új lehetőségeket, elmélyülni magadban és az ismeretlenben, mert ezek adnak erőt visszatérni a mókuskerékbe. Félre ne érts! Nem akarom, hogy feladd a munkád, de a munkádért feladnád saját magad?

Mik határozzák meg az életünk?

A pénz amit kerestünk, a cuccok, amiket vettünk, vagy a pillanatok, amiket átéltünk? Közhelyesnek hangzik?
Talán azért, mert ha nem a karrieredre figyelsz, akkor a mobilodat lesed, ha a jelentést befejezted, utána az új ismerőseid fotóid nézed, akik éppen szelfit lőttek a tengerpartról, ahol Te nem vagy…

Manapság az emberek átlagosan 4 évet töltenek az életükből bámulva a telefonjukat…

Hát észre sem veszed, hogy minden, amid marad a sztori végén az a pillanat, amit megéltél, az emlék, amit megőriztél, a barátok, akiket megismertél?

Kezd kirajzolódni a kép?

Ha nem dolgozol, akkor iPhone-zol, ha leteszed, Facebook-ozol, gyűjtöd a like-okat, a “followereket” az Instán, miközben furcsán nézel az emberekre az utcán… Mert eltűnik a barátság, az emberség, nincs kommunikáció, csak a chat maradt szociális hálón, ami valójában “anti”szociális…

Sosem késő megtalálni újra Önmagad, de ehhez az kell, hogy emeld fel a segged, hívd fel a barátod, a barátnőd, haverjaid, a családod és húzzatok el egy kis időre, mert hidd el, hogy akkor fognak megszületni azok az emlékek, pillanatok, amelyeket nem megfelelési kényszerből, meg likegyűjtés miatt fogsz feltölteni a közösségi hálóra!

Ezt jelenti a be2gether…

Üdülési ajánlatok a nyár végére 😀

B2Z

COMMENTS