Mutasd az autódat, megmondom ki vagy!

Mutasd az autódat, megmondom ki vagy!

Az írásunk, megjelenésünk, öltözködésünk, és egyes kutatásunk szerint a háztartási szemetünk is rólunk árulkodik. Személyiségünkből egy részletet, tud...

Az írásunk, megjelenésünk, öltözködésünk, és egyes kutatásunk szerint a háztartási szemetünk is rólunk árulkodik. Személyiségünkből egy részletet, tudatos, vagy tudatalatti szinteken. Nincs ezzel másképp saját közlekedő járművünk sem, sőt!

 

Főleg a férfiak azok, akik komoly hierarchiát űznek egymással, miközben sikereiket és anyagi helyzetüket hangoztatják.

Autónk vásárlásának pillanatában a vételár mellett és a fogyasztási adatokon túl számos érzelmi hatás alapján döntünk, melyek az autó formájára, színére, belső kialakításának harmóniájára, és karakterisztikájára, stílusjegyeire vonatkoznak.

Az utakon közlekedve önmagunkat képviseljük vezetés közben, amely külső megnyilvánulása az autó, amiben ülünk. Ezzel közöljük anyagi státuszunkat, pozíciónkat, életstílusunkat, vagányságunkat, vagy praktikus oldalunkat, szabad szellemünket, szolid énünket, vágyaink és a divat utáni igényünket is.
Az életben elért sikereinket és társadalmi státuszunkat sokféleképpen közvetíthetjük.

Egy divatos BMW az energikus és trendy luxus. Eleganciát tükröz, amely szolid jelzés anyagi státuszára. Sofőrje valószínűleg magabiztos és határozott személyiség, aki az aktuális divatot követi. Egy Mercedes-Benz S osztály, vagy egy Audi A8, ugyanezt közvetíti. Rájuk lehet jellemző a precizitás és a minőség igénye.  Egy Toyota Celica, vagy egy Nissan 350 Z, esetleg egy Subaru Impreza a vagányság, fiatalság és lendületesség valódi megtestesítője. Vezetői játékos, magabiztos, tüzes, és vagány sofőrök, akik élvezik az életet, és szeretik élni azt. Megfontolt, és biztonságkedvelők előszeretettel használnak Volvót.

Egy igényes veterán jármű mögött ülő személy a régi, klasszikus értékek híve, aki nem hajlandó a divatirányzatok és trendek világában részt venni. Ők azok, akik szeretik a nosztalgikus élményt. Megbecsülik, és értékelik a karakterességet. Általában idősebb korosztály. Akik identitásukban a szabadság, szex és Rock and Roll életérzést szeretnék átélni, azok Cadillacet, esetleg egy Ford Mustangot, vagy más izgalmas, klasszikus amerikai autót vezetnek.
Az autónk és személyiségünk összefüggése sok esetben teljesen ellentétes is lehet. Egy formás autókülönlegesség büszke tulajdonosa lehet visszahúzódó és zárkózott személyiség. Számára az autója feltűnő megjelenése és a hozzá kötődő értékek jelentik mindazt a be nem teljesült és vágyott személyt, aki szeretne lenni. Autóját vezetve kilép önmagából, és ha csak egy kis időre is, de azonosul azzal a karakterrel, amelyet autója sugároz. Az önbizalmon és a fizikai védelmen túl biztonságot nyújt a formás kasztni és az autó ereje. Egy menő autóból kikönyökölve még egy szürke egér számára is jobban megy a csajozás. Magánéleti sikertelenségeit sokszor impozáns autóval kompenzálja az ember, főleg a férfiak, akik azt hiszik, hogy autójukkal majd pótolják saját értékeiket – állítja Erika.

Természetesen ennek a fordítottja is igaz. Lehet valaki az üzleti és magán éltben is sikeres személy, miközben feltűnésmentes, hétköznapi autót használ. Végül nem elhanyagolható szempont az autó színe. A piros szín a szenvedély, magabiztosság, a közvetlenség és az erős jellem színe. Sárga színhez kötik a nyitottság, vidámság és energikusság jegyeit, hasonlóképp, mint a narancsszínhez. A fekete a titokzatosság és az elegancia. A fehér a nyitottság, tisztaság és szolidság jellemzője. A kék a család és barátok értékei, továbbá a hallhatatlanság és szabadság színe. Természetesen a különböző színek árnyalatai különböző jelentésekkel bírnak, amelyek összekapcsolva az autó formavilágával és tulajdonságaival megkapjuk azt az autót, amely sok esetben személyiségünket, vagy vágyott személyiségünket tükrözi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0