Rázz fel világ, élni akarok!

Ülünk a hátsó felünkön, és malmozunk. Várjuk a csodát a sült galambbal körítve. Majdcsak történik végre valami izgalmas… Egyik nap olyan, mint a másik...

Ülünk a hátsó felünkön, és malmozunk. Várjuk a csodát a sült galambbal körítve. Majdcsak történik végre valami izgalmas… Egyik nap olyan, mint a másik. Nem baj, hamarosan újra nyár, és akkor felpezsdül az élet. Nem vagyok én medve! És TE? Másszunk ki végre a barlangunkból! A világ nem fog kopogtatni az ajtódon, hogy legyél szíves beengedni őt. A világ kint vár arra, hogy felfedezd. Ehelyett húz vissza az otthon és a négy fal melege. Bárcsak boldogok lennénk úgy, hogy semmit sem kell tennünk érte. Ja, persze.
Senki nem fog odajönni hozzánk könyörögve, hogy végre tegyünk valamit magunkért! Mikor tanultál utoljára valamit? Mikor kezdtél utoljára valami teljesen új dologba? Hány új embert ismertél meg a héten? Ha otthon ülünk, nem fog érkezni semmiféle új inspiráció, semmi fenékbe rúgás. A facebookfal görgetése sem ad pluszt az életünkhöz.
Miért akarjuk mások életét figyelni ahelyett, hogy élnénk a sajátunkat? Passzívból aktívvá, tunyából cselekvővé kell válnunk ahhoz, hogy az életünket végre megtöltsük színekkel és kalandokkal. Végül is nem muszáj, maradhatunk otthon ülve, és végignézhetjük azt, ahogy elmegy mellettünk az élet. Ezt akarod? Mit akarsz igazán?
Sejtheted, hogy az emberek nagy részének halovány fogalma sincs arról, hogy mire vágyik igazán. Ez természetes, hiszen nem látnak a mókuskeréken túlra. Mintha egy mátrixban élnének. De vajon tényleg odakényszerít minket a társadalom? Vagy mi magunk tesszük a lábunkra a bilincset?

11650780_1077850832227602_941564480_n
Nyilván hallottál már a 100%-os felelősségvállalásról. Igen, megnyerted. Tiéd a 100%-os felelősség azért, hogy olyan életet élj, ami boldoggá tesz. Sem az édesanyád, sem a párod, de még a főnököd sem rendelkezik olyan nagy hatalommal, hogy elbaltázza vagy megteremtse a TE boldogságod.
EZT
CSAK
TE
TEHETED
MEG!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0