Szinglinek lenni ciki?!

Régesrég elmúlt az ideje annak, hogy bárkit is megbélyegezzenek. Még soha nem éltünk ennyire szabad társadalomban. Már szinte az a meglepő, ha valaki ...

Régesrég elmúlt az ideje annak, hogy bárkit is megbélyegezzenek. Még soha nem éltünk ennyire szabad társadalomban. Már szinte az a meglepő, ha valaki „normális” életet él, férj-feleség, család, nyugalom és béke. Egyáltalán mit jelent az, hogy „normális”? Ki mondja ki az ítéletet, hogy mi elfogadott és mi nem az?

585fbe6f16e2f6b9d00cdf41c12c53b3

Egyedül TE! Ha te megalázónak, cikinek érzed azt a helyzetet, amiben vagy – legyen az bármiféle szitu – akkor azzá válik. Ha te a szabad életet választod, nem azzal foglalkozol, hogy mi a ciki és mi a nem ciki. Mindannyian más életszakaszban vagyunk, más életutat járunk be. Egy pillanat leforgása alatt megváltozhat minden. Szingliből komoly párkapcsolat, házasságból válás, és ennek minden verziója. Egy biztos: a bizonytalan. Miért akarnánk magunkat bebetonozni bármiféle helyzetbe is?

Félre ne érts, nem azt akarom sugallni, hogy maradj egyedül, mert úgy élheted meg a totális szabadság fílingjét. Csupán arra próbálom felhívni a figyelmed, hogy nem kell ezt az egész szingli-nem szingli históriát véresen komolyan venni. Inkább légy egyedül, mint egy rossz párkapcsolatban. Egy párkapcsolat óriási örömöket ad a hétköznapok során, de csak akkor, ha két teljes emberről van szó. Máskülönben beindulnak a játszmázások, az ego-harcok. Most én sajátítalak ki téged, holnap te engem alapon.

Ha egyedül vagy, ne bánd, örülj neki. Most vagy a legideálisabb helyzetben ahhoz, hogy rátalálj arra, ami téged igazán boldoggá tesz: vagyis saját magadra. A boldog énedre. Gondolj csak bele, a figyelmed 100%-át arra fordíthatod, hogy kiteljesedj az életed minden egyes területén. Ez egy szuper lehetőség. Így majd ha kapcsolatban leszel, netalán családod lesz, automatikusan át fogod konvertálni az elvárásaidat és vágyaidat az új helyzetekre. Család mellett is meg tudod majd valósítani mindazt, amit most szingliként. Tehát nem fogod elengedni azt, ami neked jó, és ami éltet téged – bármennyire is lefoglalnak a családi teendők és felelősségek. Ezt fel lehet fedezni kapcsolatban is, de sokkal körülményesebb.

Most van az a pillanat, hogy teljesen a kezedbe veheted az irányítást. Most van az a pillanat, hogy végre az önsajnálat helyett a tettek mezejére lépj, és rendbe szedd az életed minden területét. Most van lehetőséged arra, hogy igazán befelé figyelj, és megértsd, hogy milyen folyamatok zajlanak benned. Hogy kigobozd a belső ellentéteket, amelyek fékeznek téged.

Tölts tiszta vizet a poharadba, nézz rá, hogy hányadán állsz a dolgaiddal. Ez a férfi-női história könnyedén lefoglalja a teljes figyelmedet, így nem helyezel fókuszt számodra más fontos dolgokra. Elhanyagolod a munkát, az önfejlesztést. A barátokat is csak figyelemelvonónak használod, hobbijaidat is csak pótcselekvésként űzöd. Hamarosan visszatérsz abba a pozícióba, hogy „bárcsak lenne valakim”. A kérdésem az lenne: Ez épít téged? Ettől erősebb leszel? Nem érzed úgy, hogy egy lábon próbálsz egyensúlyozni? Az a láb már rég elfáradt, és az izmaid is begörcsöltek. Egy lábon ugrálva igazán nehéz haladni. Melletted pedig könnyedén elfutnak azok, akik megkövetelik a teljes életet magunknak – és ezért tudatosan tesznek is.

Állj két lábbal a földön, még a végén te is megtanulsz futni. – Milyen érzés lenne?

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0