Új évi fogadalmak – működhetnek!

Minden évben eljön az a nap, amikor elbúcsúzunk az előző 365 naptól, és üdvözöljük a következő évet. Átgondoljuk, hova jutottunk, milyen eredményeket ...

Minden évben eljön az a nap, amikor elbúcsúzunk az előző 365 naptól, és üdvözöljük a következő évet. Átgondoljuk, hova jutottunk, milyen eredményeket értünk el. Általában mégis arra hegyezzük ki a mérlegelést, hogy mi az, amit nem valósítottunk meg. Világosan érezzük a hiányt. Átéljük, hogy mennyivel teljesebb lenne az életünk, ha idén valóban lefogynánk, állást, esetleg párt váltanánk, új hobbykba kezdenénk. A kezdeti nagy lelkesedésünk nagyon hamar lelohad, amikor szembesülünk azzal, hogy ez sok új erőfeszítést és főként időt igényel tőlünk. Valljuk be őszintén, erre nem állunk készen. Azt szeretnénk, ha most varázsütés szerűen minden megváltozna könnyedén, anélkül, hogy igazán oda kellene tennünk magunkat, áldozatokat hozva, önmegtartóztatással. Az az érdekes, hogy ezzel az érzéssel nem járunk messze a megvalósítási úttól. Igenis jól érezzük azt, hogyha valamit nyögvenyelősen, undorral csinálunk, nem hozhat élvezetes eredményt.

2e63fc90e65fb4388490ea848903eaff

Igenis jól gondoljuk azt, hogy lehet könnyű. Mert mit ér egy cél, ha az oda vezető út egy kínzás? És ami a legfontosabb, vajon meddig tartható egy ilyen cél? Vajon könnyen vágjuk új célokba a fejszénket, ha az előzőek teli voltak szenvedéssel és lemondással? NEM!

De akkor mi a járható út? Természetesen az egyszerű és élvezetes. Ha jól sejtem, egyetértesz abban, hogy azért a kitartó cselekvések sorozatát nem kerülheted el. 😉 De nem mindegy, hogy azokat a lépéseket milyen lelkiállapotban, milyen szájízzel teszed meg. Most jön a lényeg: Minden egyes lépést megtehetsz szenvedéssel vagy akár örömmel. Csak rajtad múlik. Fogalmazd meg a célt úgy, hogy igazán vágyj rá, hogy a szíved hangján szóljon. Legyen olyan az a cél, hogyha rágondolsz, kiugrassz a bőrödből a boldogságtól. Lásd magad előtt a képet! Éld át! Figyelj, hogy csak rólad szóljon, másnak ne árts vele, ne más irigységére, féltékenységére pályázva indulj neki az útnak.

Az egész célmegvalósítás arról szól, hogy azzá az emberré kell válnod, aki azt a célt meg tudja valósítani. Kérdem én, ez működhet anélkül, hogy néha ne ütközz akadályokba? Hogy néha ne legyenek keserédes élményeid? Bevállalod ezeket? Hidd el, a negatív része a dolognak maximum 5%, és 95% a FUN, ha ügyesen választod a célt és a hozzáállásod.

3b19a69e3eea4821af70cba834668f1d

A következő alkalommal a legjobb célfelállítási módszerekről fogok írni. Lépésenként eljutunk a célmegvalósításig. Addig is építsd a hited, hogy idén igenis véghez tudod vinni azt, amire igazán vágysz! A hit, amely az alapja, a bázisa mindennek. See you soon!

Földes Bori

www.happinesscoach.hu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0