Vigyázat! Kamu, hamis profilok! 1. rész

Vigyázat! Kamu, hamis profilok! 1. rész

Sajnos rengeteg hamis profilt és fotót találni az interneten. Sokszor gyönyörű, tökéletes és szexi képek borítják el majdnem az összes ismertebb társk...

Sajnos rengeteg hamis profilt és fotót találni az interneten.
Sokszor gyönyörű, tökéletes és szexi képek borítják el majdnem az összes ismertebb társkereső oldalt.
Manapság a legtöbb feltűnően csinos hölgy, és úr, fiú és lány hamis forrásból származó képeket használ fel, harmadik személytől, illegálisan.

 Miért ennyi hamis profil?

Az okokat három különböző izgalmas indokkal lehet megmagyarázni! Csak figyelj, és tanulj, nehogy beleess a csapdákba!

3 jelenség ami ha sanszos, futnod kell!

1. Egyszerű tanulópénz

Könnyű a naív fiatalokat és időseket átverni így, és ez által pénz kicsalni belőlük. Nem egy esetben a tökéletes testű, fullos fiú-avagy lány hányattatott, sanyarú családból származik, és habár felutazna imádott internetes szerelméhez, nem tudja megtenni.
Látszólag. FAKE!
Vagy például egy baleset során pénzre lesz hirtelen szüksége, amelyhez természetesen élete szerelmétől és hódolójától kér segítséget. Az interneten. Látszólag. FAKE! 
Illetve bizonyítékot kér arra, hogy a hódoló komolyan gondolja szándékait, és ezt anyagilag is megelőlegezi valahogy. Pénz feltöltő kártyára, bankkártyára, stb. FAKE!

 

Ha ilyen, és ehhez hasonló, fantáziadús sztorikkal találkozunk, azonnal érdemes lelépni, minél előbb!


2. Személyiség problémák és önértékelés

Másik ok, amiért sok ilyen profillal találkozhatunk, az önbizalom, identitás, vagy személyiségzavaros egyének. Az áhított, siker, szépség megélése miatt ugyanis szinte bármire képesek, akár a végletekig is elmenni.
Hamis személyüket hamis adatlapokkal, adatokkal, fotókkal biztosítják, és egy különálló életet élnek a virtuális térben. Ezt a legnehezebb felismerni.
Nem ritka, hogy egyesek évekig élnek netes kapcsolatban hamis párral.

A gyanúsan tökéletes fotók és selfie képek láttán érdemes duplán elővigyázatosnak lenni. Ha a közösségi lapján is csak néhány, vagy rengeteg ismerős van, illetve, ha nincsenek megjelölt fotók, közös fotók, akkor futás! FAKE!

 

3. Marketing és csalás

A legkiábrándítóbb ugyanakkor leginkább érthető ok pedig maga az üzemeltető marketing stratégiája. Igen, az oldal maga, amiről szinte senki nem beszél! Gondold csak végig!
Egy társkereső szolgáltatás portékája és terméke a vonzó tartalom.
Csinos fiúk, lányok, férfiak és nők.
Ha ez nincs, nem fog működni, akármennyire is hiper- modern, vagy újszerű. Ennek érdekében pedig sokmindenre képesek lehetnek egyes üzemeltetők!
Ez persze nem jelenti azt, hogy minden oldal korrupt és csalna, de nem kizárt bizonyos társkeresők effajta népszerűsítése.

Akárhogy is, mindig legyünk elővigyázatosak minden feltűnően csinos profil esetében.

A következő alkalommal megmutatjuk számotokra a lehető legjobb megoldásokat és védekező, leleplező trükköket ezellen!

COMMENTS